Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki
Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1800 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 46 g
Tuky 121 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Originální pochoutka pro chvíle, kdy chcete překvapit. Tuňákové filety se zajímavou omáčkou z bílého vína, sojové omáčky, sezamového oleje a octa.

Suroviny

sójová omáčka 125 ml
jemný
ocet 1 PL
černý, lze nahradit jiným rýžovým octem
sezamový olej ½ ČL
tuňák 250 g
očištěné filety
sezamová semínka 150 g
rostlinný olej 1 PL
zázvor nakládaný
k podávání, takový, jaký se jí k suši

Postup

1

Víno, sójovou omáčku, cukr, ocet a sezamový olej dejte do rendlíku, zahřejte na vysokém plameni a vařte a míchejte asi 2–3 minuty, aby se cukr rozpustil a omáčka lehce zhoustla. Dejte stranou a nechte zchladnout.

2

Tuňáka důkladně obalte v sezamu. Olej zahřejte v nepřilnavé pánvi na vysokém plameni a tuňáka opečte z každé strany 30 sekund. Velmi ostrým nožem ho pak nakrájejte na teninké plátky. Rozdělte je na čtyři talíře a podávejte s terijaki dresinkem a nakládaným zázvorem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...