Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tuňákový salát s kuskusem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 84
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 140 g
Tuky 42 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus má mnohostranné využití. Smíchejte ho s tuňákem, zeleninou a bylinkami, za chvilku máte chutný salát. Recept berte jako inspiraci, protože příště můžete zvolit jinou zeleninu nebo upravit zálivku. Salát z kuskusu je výborný studený, proto pokud vám nějaký zbude, vezměte si ho druhý den do práce a nemusíte si lámat hlavu, kde si jídlo ohřejete.

Suroviny

voda 125 ml
vroucí
vinný ocet červený 60 ml
olivový olej 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
sůl ¼ ČL
cukr ¼ ČL
pepř 1 špetka
česnek sušený
velké
tuňák (konzerva) 170 g

Postup

1

Do 125 ml vroucí vody vmíchejte 65 g kuskusu, nechte 5 minut zakryté stát.

2

Kuskus načechrejte, dejte stranou. 60 ml červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, lžíci dijonské hořčice, ¼ lžičky soli a cukru a po špetce pepře a česnekového prášku prošlehejte v míse.

3

Vsypte kuskus; 2 zelené papriky, očištěné, salátovou okurku, bez semen, a cibuli, vše nasekané; 50 g velkých rozinek; 170g konzervu tuňáka a 400g konzervu kukuřice, slité.

4

Zamíchejte, nechte zakryté hodinu v chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...