Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Türlü aneb ratatouille po turecku

Türlü aneb ratatouille po turecku

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1313 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 86 g
Tuky 83 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná zeleninová bomba

Suroviny

olivový olej 6 PL
lilek 1 ks
větší, na větší kostky
větší, nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
oregano 1 ČL
máta (sušená) 1 ČL
na větší kousky
zbavené semínke, na kousky
na kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčatová passata - pyré 3 PL
na plátky
oregano
lze nahradit tymiánem, na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Ve větší pánvi na středním ohni rozehřejte polovinu oleje. Vsypte do ní lilek, cibuli, česnek, sušené oregano a mátu a opékejte asi 8–10 minut, až zelenina změkne. Do zapékací mísy o rozměrech asi 30x30 cm přeneste obsah pánve, přidejte nakrájená rajčata, papriky a cukety, pořádně osolte a opepřete. Přidejte rajčatové pyré a asi 300 ml vody, promíchejte a směs pokapejte zbylým olivovým olejem.

2

Pečte asi hodinu, aby zelenina zezlátla. Během pečení směs občas promíchejte, popřípadě podlijte. Podávejte s fetou, posypané čerstvými bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...