Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzená krkovička na cibulce

Uzená krkovička na cibulce

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 688 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 31 g
Tuky 56 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krkovička skvělé ladí s křenovým dipem. Jen pozor na čerstvý křen - může být velmi ostrý, přidávejte ho proto postupně a průběžně dip ochutnávejte.

Suroviny

na plátky
lze nahradit slunečnicovým olejem
600 g
uzená krkovice na 4 plátky
hořčice dijonská 2 PL
med 2 ČL
Na dip
křen 1 PL
strouhaný
majonéza 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání

Postup

1

Do pekáčku rozložte cibuli, poklaďte ji sádlem nebo pokapejte olejem a na to rozložte plátky krkovice.

2

Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Přibližně v polovině pečení přelijte maso zálivkou smíchanou z hořčice, piva a medu.

3

Na dip smíchejte všechny přísady a dejte vychladit.

4

Podávejte na opečeném chlebu přelité výpekem s cibulkou a doplněné dipem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...