Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vafle Černý les
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3083 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 263 g
Tuky 174 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort z Černého lesa, nebo také schwarzwaldský či Black forest, dokonale kombinuje tmavý korpus, šťavnaté třešně nebo višně, nadýchanou šlehačku a hříšnou čokoládu. Zkuste tuhle klasiku v podobě vaflí! Příprava je výrazně kratší, požitek je ovšem stejně velký.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
třtinový cukr 50 g
sůl 1 ČL
vejce 3 ks
velká, žloutky a bílky oddělené
rostlinný olej 125 ml
vanilkový extrakt 1 ČL
lze nahradit 1/3 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
čokoládové pecičky 100 g
nemusí být
olej ve spreji
lze nahradit rostlinným olejem či přepuštěným máslem na vytření plotýnek
K podávání
33%, ušlehaná
třešně Amarena v sirupu – prodává Lidl pod značkou Italiamo v rámci Italského týdne (nebo třešňová omáčka – viz Něco navíc)
lze nahradit rozpuštěnou čokoládou

Postup

1

Mouku, kakao, prášek do pečiva a sodu prosejte přes jemné síto. Vmíchejte cukr a sůl.

2

Ve středu moučné směsi vytvořte důlek a vlijte do něj žloutky, podmáslí, olej a přidejte vanilku. Šlehejte, dokud se ingredience nespojí, ale pozor na přemíchání. Pokud chcete, vmíchejte do těsta čokoládové pecičky.

3
Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho pomocí stěrky zapracujte do těsta.
4

Rozehřejte vaflovač, povrch plotýnek postříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem či přepuštěným máslem a z těsta postupně pečte vafle.

5

Podávejte se šlehačkou, třešněmi v sirupu, posypané čokoládovými hoblinami nebo polité rozpuštěnou čokoládou.

NĚCO NAVÍC
Do rendlíku nasypte 200 g mražených nebo slitých kompotovaných odpeckovaných třešní a posypte 2 lžícemi krupicového cukru. Kompotované dolijte trochou scezené šťávy, mražené šťávu pustí. Přiveďte k varu a zahustěte 2 lžičkami kukuřičného škrobu rozmíchanými ve lžíci vody. Míchejte asi 2 minuty do zhoustnutí, v případě potřeby zřeďte vodou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...