Vanilkové rohlíčky nesmí na talíři s cukrovím chybět. Opojně voňavé a tak křehké, že se na jazyku doslova rozplynou. Pokud máte rádi pouze tenkou vrstvičku vanilkového cukru, pouze je jemně poprašte sítkem. Pokud si naopak potrpíte na rohlíčky poctivě obalené, opatrně je obalujte ještě vlažné, cukr se lépe přichytí.
Náš tip: Mohlo by se vám líbit
Suroviny
Postup
Z mouky, soli, másla, lískových oříšků, moučkového cukru a žloutků vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici (klidně přes noc). Z těsta odebírejte kousky velikosti oříšku, dlaní vyválejte malé válečky, stočte do tvaru podkovy a klaďte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte při 180°C do zezlátnutí (zhruba 8 minut). Ještě teplé obalujte ve vanilkovém moučkovém cukru. Nechte vychladnout a uložte v chladu.