Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vanilkový olej
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné na 500 ml oleje

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4950 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 62 g
Tuky 514 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Každá pekařka ví, že mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem je stejně propastný rozdíl jako mezi taveným sýrem a parmazánem. Vanilkovou esenci v kapce oleje můžete mít kdykoli po ruce. Připravte si ji s námi.

Suroviny

podélně rozříznuté
rostlinný olej 500 ml

Postup

1

Podélně rozkrojené vanilkové lusky vložte do kastrůlku, zalijte olejem a pozvolna zahřívejte až do chvíle, kdy začne být olej horký (lusky se ale v žádném případě nesmějí smažit!). Odstavte a nechte deset minut chladnout.

2

Olej přeceďte a nalijte do jedné nebo několika dekorativních lahviček; lusky můžete také ponechat uvnitř. Uzavřete a až do upotřebení skladujte v chladu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...