Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vánoční svařené víno
Vánoční svařené víno
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vánoční svařené víno

4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5800 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 887 g
Tuky 163 g
Vláknina 186 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý a opojný vánoční drink vás zahřeje na duši i na jazyku.

Suroviny

voda 450 ml
hnědý cukr 120 g
pomerančový likér 150 ml
třeba Cointreau (možno nahradit třešňovicí smíchanou s čerstvou pomerančovou šťávou)
nakrájený na plátky
rozdělená na měsíčky
zapíchněte je do kůry citronu
nejlépe čerstvě strouhaný
jalovec 6 ks
skořice 1 svitek

Postup

1

Vodu svařte s cukrem, přidejte skořici, jalovec, muškátový oříšek, citron s hřebíčky a vařte deset minut – koření za tu dobu krásně pustí chuť a vůni.

2

Přilijte víno a likér, přiveďte k varu a odstavte. Do silnostěnných skleniček dejte vždy kousek mandarinky a plátek citronu, zalijte svařenou směsí a podávejte horké.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

31.08.2007 08:14
Recept se nachází v č.12/04, str.63
31.08.2007 10:57
Recept se nachází také v č.1/05, str.25

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...