Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vegetariánské čočkové ragú
ZDROJ: Das Kochrezept
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2098 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 333 g
Tuky 33 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánské čočkové ragú je v chladném počasí přesně to pravé jídlo, které vás zahřeje na těle i na duchu! Je nesmírně chutné a zároveň zdravé.

Suroviny

čočka 250 g
suchá
varný typ C
mrkev 3 ks
cca 250 g
pórek 1 ks
celer 150 g
česnek 1 stroužek
rostlinný olej 2 PL
vývar zeleninový 1 l
kari koření 1 špetka
ocet 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Čočku vsypte do síta, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Poté oloupejte brambory a mrkev a nakrájejte je na kostičky.

2

Pórek omyjte, očistěte a nakrájejte na malé kousky. Z celeru odřízněte slupku a nakrájejte ho na kostičky. Nakonec oloupejte česnek a cibuli a nakrájejte je nadrobno.

3

V hrnci rozehřejte olej. Přidejte kostky brambor, kousky zeleniny, česnek a cibuli. Za občasného míchání vše osmahněte.

4

Přísady v hrnci zalijte zeleninovým vývarem. Přidejte čočku, ochuťte kari a všechny ingredience přiveďte k varu. Vše nechte asi 30 minut vařit na mírném ohni.

5

Dušenou čočku ochuťte octem, solí, pepřem a cukrem a podávejte posypanou petrželkou podle chuti.

Zdroj: Das Kochrezept

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...