Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou
Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Velikonoční nádivka s králíkem a zeleninou

2.8/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2719 kcal
Bílkoviny 226 g
Sacharidy 171 g
Tuky 108 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králičí maso by bylo samo o sobě příliš suché, proto do této nádivky namelte prorostlejší uzené nebo přidejte kousek slaniny.

Suroviny

housky 3 ks
na kostičky
vývar 100 ml
z uzeného masa
mléko 100 ml
vejce 4 ks
pórek 150 g
mrkev 150 g
pažitka 2 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhanka
na zahuštění (asi 2 hrsti) + na formu
na formu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C a chlebíčkovou formu o objemu 1,2 l vymažte máslem a vysypte strouhankou. Maso omyjte a zvlášť uvařte uzené a zvlášť králičí maso.

2

Uvařené uzené maso umelte, králíka a housky nakrájejte na kostičky. Pečivo vložte do mísy, zalijte vývarem a mlékem a nechte vsáknout.

3

Přidejte mleté uzené a promíchejte. Pórek očistěte, omyjte a nakrájejte, mrkev nahrubo nastrouhejte a obojí v cedníku spařte horkou vodou. Nechte okapat a přidejte s králičím masem do mísy k housce.

4

Vmíchejte pažitku, prošlehaná vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby zahustěte strouhankou a přesuňte do připravené formy. Pečte 45–50 minut dozlatova, pak nechte chvíli zchladnout na mřížce. Vyklopte a krájejte na porce. Nádivku podávejte teplou i studenou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...