Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní vepřová žebírka s medem
vepřová žebírka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pikantní vepřová žebírka s medem

4/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19412 kcal
Bílkoviny 760 g
Sacharidy 453 g
Tuky 1645 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!

Suroviny

vepřová
Na marinádu
med 400 g
kečup 500 ml
olej 100 ml
sůl 50 g
voda 2 l
koření 200 g
např. Medová marináda na žebírka

Postup

1

Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlépe čtyřiadvacet hodin. Maso díky tomu náležitě nasákne všemi chutěmi a vůněmi.

2

Vyjměte žebra z marinády a zhruba hodinu je pečte v troubě při teplotě 170 stupňů, v horkovzdušné při 150 stupních.

3

Podávejte s chlebem a omáčkou sweet chilli sauce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

27.01.2008 16:08
Opravdu vydařený recept, jako příloha se hodí čerstvá zelenina, mrkev, řapíkatý celer a okurka;-)
01.06.2007 13:07
tak jsem si to vyzkoušel a je to hnus !!!!!
30.08.2008 09:28
žebírka s marinádou připravenou od Kotányi jsou jedním z nejlepších jídel :) to se ti to jídlo SATANE asi moc nepovedlo :D

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...