Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Višňová soda se smetanou
Višňová soda se smetanou
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:

Višňová soda se smetanou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 334 g
Tuky 81 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cherry float, tedy kombinace trešňové či višňové limonády, vanilkové zmrzliny a šlehačky, patří v Americe neodmyslitelně k létu. Připravte si tohle originální osvěžení a svezte se na retro vlně.

Suroviny

višně 500 g
nebo dle chuti
sodovka
nebo perlivá minerální voda
vanilková zmrzlina 4 porce
kopečky

Postup

1

Višně omyjte, vypeckujte a spolu s cukrem a 500 ml vody přiveďte v hrnci k varu. Krátce (cca 1 minutu) povařte klokotem, odstavte a nechte cca 20 minut stát. Směs přeceďte a zachyťte přitom vzniklý sirup. Dejte jej vychladit do lednice.

2

Smetanu vyšlehejte s vanilkovým cukrem dotuha. Do višňového sirupu vmíchejte citronovou šťávu, dolaďte jej cukrem či citronovou šťávou a rozlijte ho do 4 sklenic. Dolijte sodou dle chuti, doplňte kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobte 1–2 lžícemi šlehačky. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Višně, které vám po vaření zbudou, nevyhazujte, dejte je do koláče, do bábovky nebo je přihoďte do džemu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč