Na 6. Apetit pikniku nám zachutnal neodolatelný křupavý koláč Hanky Petránkové.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
210
g
ovesné vločky
180
g
třtinový cukr
160
g
máslo
200
g
kypřicí prášek do pečiva
½
ČL
sůl
1
špetka
Na višně
višně
650
g
vypeckované, čerstvé nebo mražené
krupicový cukr
120
g
Na tvarohovou náplň
krupicový cukr
65
g
tvaroh měkký
250
g
tučný
zakysaná smetana
190
g
vanilkový lusk
½
ks
semínka vyškrábnutá
vejce
2
ks
Postup
1
Přiveďte pod bod varu višně s cukrem a nechte hodinu macerovat. Potom slijte.
2
Na náplň promíchejte cukr, tvaroh, smetanu a dřeň z vanilkového lusku a promíchejte. Pak do směsi zapracujte vejce.
3
Troubu rozehřejte na 175°C.
4
Všechny suroviny na těsto smíchejte a prsty vypracujte těsto, které připomíná drobenku.
5
Z těsta odeberte cca 1/4 a odložte stranou. Zbytek těsta natlačte do koláčové formy o průměru 25cm.
6
Na těsto rozetřete tvarohovou směs, uhlaďte a poklaďte slitými višněmi.
7
Posypte drobenkou (zbylým těstem) a pečte cca 30–35 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Snídaně v trávě: 19 nejlepších receptů do přírody(19 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)