Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio
Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Zapečená ciabatta se žampiony, česnekem a sýrem taleggio

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1164 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 120 g
Tuky 60 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro větší jedlíky můžete doplnit hranolky či americkými bramborami.

Suroviny

krémové, na plátky
česnek 1 stroužek
nadrobno
bazalkové pesto 5 PL
papriky pečené, v oleji 1
sklenice, okapané
250 g
sýr teleggio odkrojená kůrka, sýr na plátky (viz Něco navíc)

Postup

1

Na pánvi rozehřejte máslo a opékejte na něm zvolna žampiony a česnek, dokud houby nezezlátnou a nevypaří se všechna voda.

2

Rozpalte troubu na 180°C. Ciabatty podélně rozkrojte a rozkrojené strany natřete pestem. Na spodní polovinu ciabatty navršte papriky, sýr a žampiony. Přiklopte horní polovinou a zabalte do alobalu. To samé zopakujte s druhou ciabattou.

3

Zapékejte 20 minut, pak vybalte z alobalu, odklopte horní část pečiva a posypte rukolou. Znovu přiklopte, rozkrojte každou ciabattu na 4 díly a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Taleggio můžete nahradit sýrem brie, který je díky jinému typu použitého syřidla vhodný i pro vegetariány.

Foto: Sean Galitz
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč