Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi
Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečená kaše s borůvkami a broskvemi

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1321 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 163 g
Tuky 58 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce do kaše můžete libovolně obměňovat podle sezony. Dobrá je kombinace ostružin a hrušek, případně jablek nebo malin a švestek. Do vloček můžete přidat oblíbené mleté koření – třeba skořici nebo vanilku.

Suroviny

máslo 2,5 PL
rozpuštěné
konopné semínko 1 PL
loupané
pevné, nakrájené na měsíčky
mražené borůvky 80 g
nebo čerstvé
mléko 420 ml
mandle 1 hrst
nahrubo nasekané
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Ohnivzdornou pánvičku nebo jinou vhodnou nádobu o obsahu 1 litr vymažte částí rozpuštěného másla. Do vymazané pánve vysypte polovinu vloček a posypte je troškou konopných a lněných semínek. Vrstvu vloček a semínek poklaďte polovinou broskví a borůvek. Postup zopakujte se zbytkem vloček a semínek a navrch naskládejte ovoce.

2

V mléce rozmíchejte javorový sirup, vlijte na vločky a navrch pokapejte zbylým máslem. Přemístěte do trouby a pečte 30 minut, až vločky nasáknou všechnu tekutinu. Navrch nasypte mandle a nechte ještě 10 minut zapékat, až broskve trochu zkaramelizují.

3

Podávejte teplé, doplněné hustým bílým jogurtem (my jsme použili kupovaný vanilkový). Neochucený bílý jogurt můžete osladit trochou medu a ozdobit dalšími sekanými mandlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...