Pouze pět hlavních ingrediencí a zapečené brambory s lososem jsou na stole. Lehké a chutné jídlo, které vám pomůže zařadit ryby do svého jídelníčku častěji, než jen o Vánoce. Lososa můžete nahradit tuňákem, nebo příště přidat k bramborám brokolici. Zkrátka jednoduchý recept pro náročné dny.
Náš tip: Máte rádi lososa? Připravte si ho také v zapečené verzi s chřestem a bramborami podle našeho video receptu
Suroviny
Postup
Brambory zalijte vařící osolenou vodou (tak uchováte cenné látky) a vařte celkem deset minut, aby změkly, ale nerozpadaly se. Po osmi minutách varu k nim přisypte hrášek.
Sceďte brambory s hráškem a nechte je trochu oschnout. Pak je vsypte do vymaštěné zapékací misky a trochu urovnejte, aby byly rozložené stejnoměrně. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na nejvyšší teplotu.
Lososa odceďte a nechte odkapat, rozdělte na jednotlivé plátky a vmíchejte mezi brambory. Podle chuti osolte a opepřete.
Lžící rozetřete smetanu na brambory. Pokrm posypte sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne zlátnout a smetana trochu ,bublat‘.
Kouzelná přísada:
I když dnes běžně a poměrně levně seženete čerstvého lososa, vyplatí se mít ve spíži i konzervovaného. Losos má jemnou a nezaměnitelnou chuť a navíc vítězí snad na všech trasách, které vedou k cíli s názvem zdravé jídlo.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky ryb(31 receptů)
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů)
- Romantická večeře lehce, hravě, neodolatelně: 33x skvělých receptů v barvách lásky(33 receptů)
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů)
- Zapečené brambory aneb Nejlepší jednoduchá večeře za pár korun(14 receptů)
- Co zapéct v troubě? Jídla z jednoho pekáčku aneb rychlé a bezpracné obědy či večeře(60 receptů)
Komentáře