Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené brambory s lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 30
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1912 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 145 g
Tuky 100 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pouze pět hlavních ingrediencí a zapečené brambory s lososem jsou na stole. Lehké a chutné jídlo, které vám pomůže zařadit ryby do svého jídelníčku častěji, než jen o Vánoce. Lososa můžete nahradit tuňákem, nebo příště přidat k bramborám brokolici. Zkrátka jednoduchý recept pro náročné dny.

Náš tip: Máte rádi lososa? Připravte si ho také v zapečené verzi s chřestem a bramborami podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

neloupané, omyté, podélně nakrájené
sůl
na vaření brambor
mražený hrášek 100 g
losos 200 g
konzervovaný, ve vlastní šťávě
sůl
pepř
čedar 100 g
nahrubo nastrouhaný
olej 1 PL
na vymazání zapékací mísy

Postup

1

Brambory zalijte vařící osolenou vodou (tak uchováte cenné látky) a vařte celkem deset minut, aby změkly, ale nerozpadaly se. Po osmi minutách varu k nim přisypte hrášek. 

2

Sceďte brambory s hráškem a nechte je trochu oschnout. Pak je vsypte do vymaštěné zapékací misky a trochu urovnejte, aby byly rozložené stejnoměrně. Rozpalte gril nebo předehřejte troubu na nejvyšší teplotu.

3

Lososa odceďte a nechte odkapat, rozdělte na jednotlivé plátky a vmíchejte mezi brambory. Podle chuti osolte a opepřete.
 

4

Lžící rozetřete smetanu na brambory. Pokrm posypte sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne zlátnout a smetana trochu ,bublat‘.

Kouzelná přísada:
I když dnes běžně a poměrně levně seženete čerstvého lososa, vyplatí se mít ve spíži i konzervovaného. Losos má jemnou a nezaměnitelnou chuť a navíc vítězí snad na všech trasách, které vedou k cíli s názvem zdravé jídlo.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

02.09.2008 18:13
Konzervovaného lososa ve vlastní šťávě zn. John West nedoporučuji. Konzerva obsahuje hodně kůže a i dost kostí, které jsou většinou rozdrcené na malé kousky. Pokud máte silné nervy, nebo vám nevadí sem tam kost a kůže, není co dodat. Já osobně jsem vydržela preparovat jen do půl konzervy, zbytek letěl do koše :(
01.08.2008 08:56
Fakt skvělý, jednoduchý a přítel byl moc spokojený :-)))

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...