Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené brambory s makrelou
Zapečené brambory s makrelou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené brambory s makrelou

4.2/5 Počet hodnocení: 17
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 129 g
Tuky 120 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy

Suroviny

větší kusy
křen 3 PL
čerstvý strouhaný, krenex nebo majonéza s křenem
mléko 150 ml
nízkotučné, ohřáté
jarní cibulka svazek
nasekané
makrela 6 plátků
uzená, bez kůže, rozmělněné
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměk­ka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Přede­hřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.

2

Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.

3

Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.

Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 17:58
Recept se nachází v č.3/06, str.13

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč