Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené broskve s křupavou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2204 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 268 g
Tuky 113 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tomuhle naprosto skvostnému dezertu s broskvemi, mandlemi a voňavým kokosem, neodoláte!

Suroviny

na dílky
vanilkový extrakt 1 ČL
nasekané
mandle sekané 4 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 ºC. V zapékací nádobě o průměru 28 cm promíchejte broskve, cukr a vanilku.

2

Mouku, 2 lžíce cukru a máslo smíchejte na drobenku. Přisypte kokos a mandle a zapracujte. Směsí posyp te broskve a zapékejte asi 40 minut dozlatova. Podávejte horké, zapečené broskve jsou vynikající se zakysanou smetanou či se zmrzlinou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...