Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené gnocchi s chorizem a mozzarellou
Zapečené gnocchi s chorizem a mozzarellou
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Zapečené gnocchi s chorizem a mozzarellou

4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2047 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 262 g
Tuky 65 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vylepšete klasické gnocchi v rajčatové omáčce chorizem a mozzarellou. Když toto jídlo ještě na chvíli vložíte do trouby, výsledkem bude neodolatelná zapékaná pochoutka, po které se doma jen zapráší. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
chorizo 120 g
klobáska, na kostičky
sůl
pepř
gnocchi bramborové 600 g
nakrájená nebo natrhaná na kousky
bazalka 1 svazek
natrhaná
salát
k podávání

Postup

1

Ve středně velké pánvi rozehřejte olej.

2

Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek a na středním ohni opékejte 8–10 minut doměkka.

3

Pak přidejte chorizo a opékejte dalších 5 minut.

4

Vmíchejte rajčata a cukr, osolte a opepřete. Směs přiveďte k varu, pak přidejte gnocchi a za častého míchání vařte asi 8 minut, dokud nezměknou.

5

Rozpalte gril v troubě na nejvyšší stupeň.

6

Do pánve s gnocchi přidejte ¾ mozzarelly a většinu bazalky.

7

Směs rozdělte do 6 zapékacích misek nebo  1 zapékací mísy. Poklaďte zbývající mozzarellou a zapékejte pod grilem 3 minuty, nebo dokud se sýr nerozpustí a nezezlátne. ¨

8

Hotový pokrm podle potřeby dochuťte solí a  pepřem, posypejte zbylou bazalkou a podávejte se zeleným salátem.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...