Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené rigatoni s chřestem

Zapečené rigatoni s chřestem

4.2/5 Počet hodnocení: 33
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2991 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 230 g
Tuky 153 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chřestová sezona svádí k častému využití této jarní zeleniny. Zapečte chřest s těstovinami a sýrem.

Suroviny

vejce 4 ks
strouhaný
sůl
pepř
šunka 100 g
pokrájená
strouhanka 1 PL
rigatoni 320 g

Postup

1

Zbavte 400 g zeleného chřestu dřevnatých konců a vařte 15–20 minut na páře. Dejte stranou špičky a zbytek chřestu pokrájejte nahrubo.

2

V misce prošlehejte 4 vejce, 200 ml smetany ke šlehání, 50 g strouhaného parmazánu, osolte a opepřete.

3

Promíchejte uvařené rigatoni se lžící másla, 100 g pokrájené šunky, veškerým chřestem a s vaječnou směsí.

4

Dejte do zapékací nádoby vymazané máslem, posypte lžící strouhanky promíchané se lžící parmazánu a pečte 30 minut v troubě při 220 °C.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...