Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny s masovými koulemi
Zapečené těstoviny s masovými koulemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené těstoviny s masovými koulemi

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3416 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 261 g
Tuky 170 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny jsou přesně tím jídlem, které umí navodit pocit pohody. A u zapečených s masovými koulemi a pořádnou porcí sýra to platí dvojnásob!

Suroviny

Na masové koule
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
menší, nakrájená nadrobno
vejce 1 ks
strouhanka 60 g
nejlépe z čerstvého toustového chleba
italské bylinky 1 PL
rozmarýn, tymián a oregano
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na vymazání pekáčku
Na těstoviny s omáčkou
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
nasekané
zbavená semínek a nakrájená nadrobno
bazalka 1 svazek
+ ozdobení
těstoviny 300 g
krátké

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. V míse promíchejte maso s ostatními přísadami a vlhkýma rukama tvarujte koule velikosti golfových míčků. Pekáček vytřete slabě olejem, naskládejte do něj koule a vložte na 15 minut do trouby, aby se zapekly dohněda.

2

Na omáčku rozpalte v hrnci olej a opečte na něm česnek a chilli papričku. Vlijte rajčata, přidejte nasekané lístky bazalky a 15 minut vařte. Osolte, opepřete a rozmixujte.

3

V mezičase uvařte ve vroucí osolené vodě těstoviny na skus a slijte.

4

Vyndejte koule z trouby a vyjměte je z pekáčku. Do uvolněného pekáčku vsypte uvařené těstoviny, přelijte omáčkou a promíchejte. Navrch posaďte koule. Oba sýry nastrouhejte, posypte jimi povrch pekáče a vraťte do trouby. Pečte dalších 15 minut, až sýr zezlátne a začne bublat. Ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...