Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny s tuňákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 115
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2978 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 327 g
Tuky 112 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlovka, kterou lze připravit i den předem – stačí jen pekáček přetáhnout fólií a přidat rodině návod, jak jídlo zapéct. 

Suroviny

těstoviny 400 g
penne, fusilli nebo rigatoni
sůl
mléko 600 ml
hořčice dijonská 1 ČL
jarní cibulka 4 ks
na kolečka
konzerva, scezená
mražený hrášek 100 g
tuňák (konzerva) 2 ks
každá 185 g, scezená
čedar 100 g
strouhaný

Postup

1

Troubu rozehřejte na 220°C nebo jen zapněte gril. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2

Mezitím v menším hrnci rozehřejte máslo, zasypte moukou a umíchejte jíšku. Postupně po malých dávkách zašlehávejte mléko tak, aby vznikla hladká omáčka. Chvíli ji povařte, odstavte z plotny a vmíchejte do ní hořčici.

3

Slité těstoviny vraťte do hrnce, přidejte omáčku s hořčicí, cibulku, kukuřici, mražený hrášek a tuňáka a promíchejte. Směs přesuňte do zapékací mísy, rozhrňte do stejnoměrné vrstvy, posypte čedarem a dejte na 10–15 minut zapéct.

NĚCO NAVÍC
Příště můžete tuňáka vyměnit za pečené kuřecí maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo maso vynechte úplně a udělejte si čistě vegetariánskou variantu. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...