Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem
Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečený sendvič s tuňákem a avokádem

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 sendviče

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4528 kcal
Bílkoviny 297 g
Sacharidy 317 g
Tuky 226 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte po ruce avokádo, můžete je nahradit trochou majonézy – sendvič bude také chutný, ale už ne tak zdravý.

Suroviny

dužina
sůl
tuňák (konzerva) 1 konzerva
ve vlastní šťávě, okapaný
celozrnný
čedar 4 plátky
na plátky
bazalka
čerstvé lístky
na opékání

Postup

1

V míse rozmačkejte vidličkou avokádo s troškou soli a citronové šťávy. Přidejte tuňáka a promíchejte.

2

Na spodní krajíce chleba vložte po plátku sýra, na sýr natřete tuňákovo-avokádovou pomazánku, na ni položte plátky rajčete, pár lístků bazalky, přidejte další plátek sýra a přiklopte zbylými krajíci. Podle potřeby každý sendvič zajistěte párátkem. V pánvi rozehřejte máslo a sendviče z obou stran opečte. Sundejte z pánve a nechte chvilku odpočinout, pak překrojte zoubkovaným nožem a podávejte třeba s osvěžujícím mrkvovým salátem.

RECEPT NAVÍC
Mrkvový salát: 4 větší mrkve nastrouhejte najemno, 2 jablka nastrouhejte nahrubo, 1/2 čerstvého zralého ananasu nakrájejte na tenké nudličky. Smíchejte s 1 lžící chuťově neutrálního rostlinného oleje, citronovou šťávou a cukrem podle chuti. Nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily, pak podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...