Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 469 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 103 g
Tuky 0 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující nápoj plný jiskřivé chuti, který povzbudí a osvěží zaroveň!

Suroviny

zázvor (čerstvý) 150 g
čerstvý, na plátky
hnědý cukr 4 PL
lze nahradit medem
voda 1 l
perlivá

Postup

1

Zázvor nastrouhejte, přelijte vařící vodou a nechte vylouhovat.

2

Citrony co nejpečlivěji omyjte a z části olupejte kůru – budete ji potřebovat na ozdobení sklenic. Šťávu vymačkejte.

3

Výluh a plátky ze zázvoru, citronovou šťávu a kůru rozdělte do čtyř sklenic, oslaďte a dolijte minerálkou. Podávejte se slámkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

04.04.2015 09:47

Moc dobrý

02.09.2007 09:20
Recept se nachází v č.5/05, str.78
17.02.2007 11:35
závor má i dobré účinky v léčitelství, vřele doporučuji ;))
26.04.2007 21:31
Chtěla bych se ale zeptat,kde se takový zázvor dá sehnat.
05.05.2007 21:01
Dnes už snad v každém supermarketu. Jsou to takové malé, světlehnědé hlízy.
05.05.2007 21:01
Dnes už snad v každém supermarketu. Jsou to takové malé, světlehnědé hlízy.
27.06.2007 20:31
Přidávám jeden receptík na výborný zázvorový čaj- super při nachlazení a únavě: dáme vařit litr vody a až vře přidáme nastrouhaný zázvor - cca 2 čajové lžičky, pozor je dost aromatický, když se udělá silný, tak se vám někdy derou i slzy do očí :o) pak přidáme šťávu z jednoho vymačkaného citrónu, lžíci medu, 3 kusy hřebíčku a kousek skořice, svaříme asi 5 minut. slejeme - je výborný teplý i studený... "vřele i studeně" doporučuji :O)

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...