Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1920 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 108 g
Tuky 135 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když se jaro ujme vlády a všechno kolem raší a pučí, roste i chuť na čerstvé svěží lístky. V téhle polévce je to třeba špenát, kterému skvěle sekunduje kadeřávek!

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
římský kmín 1,5 ČL
celý
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 menší kus, nakrájený na větší kusy, lze použít i mraženou
zbavený tuhých řapíků
vývar zeleninový 1 l
možno nahradit drůbežím
+ navíc na ozdobení
+ navíc k podávání
ořechy 4 hrsti
směs nasucho opražených ořechů a semínek, na posypání

Postup

1

Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek, koření a špetku soli a dobře promíchejte. Přiklopte a nechte cibuli měknout asi 3 minuty.

2

Pak do rendlíku přidejte brokolici a kadeřávek a pořádně protřeste. Vlijte vývar a promíchejte. Přiklopte a přiveďte k varu. Pak zmírněte oheň, dejte pokličku našikmo a zvolna vařte asi 10–15 minut, aby brokolice změkla. Zelenina nemusí být úplně potopená. Až brokolice změkne, vsypte špenát a nechte krátce zavadnout.

3

Poté rendlík stáhněte z ohně a polévku rozmixujte tyčovým mixerem dohladka. Rozmixovanou polévku vraťte na mírný až střední oheň a vmíchejte do ní smetanu, prohřejte k varu a odstavte.

4

Podávejte s opraženou směsí ořechů a semínek, solí a pepřem, popřípadě i s další smetanou podle chuti ozdobené čerstvými lístky baby špenátu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...