Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninová polévka s kuřátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2202 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 157 g
Tuky 109 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, kterou jsme si zamilovali po první lžíci. Vydatná, a přesto lehká, pravá svačinová. Potěší nejen svou výraznou barvou, ale také složením. Kdo chce mít hezčí den, vsadí na ni.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 4 ks
nakrájené na kolečka
česnek 3 stroužky
nadrobno
sůl 1 ČL
oregano 1 ČL
chilli sušené 1 špetka
nebo kajenský pepř
vývar kuřecí 1,5 l
řapíkatý celer 2 ks
nakrájený na plátky
petrželka 1 hrst

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přisypte cibuli, mrkev, česnek, osolte a zvolna opékejte, ať zelenina změkne a začne karamelizovat. Přidejte protlak a krátce jej opečte, aby zesládl. Přisypte oregano, chilli či kajenský pepř, chcete-li, přilijte vývar. Nakonec vložte rajčata a kuřecí prsa. Přiveďte vše k varu, ztlumte plamen a nechte zvolna vařit 20–25 minut.

2

Vsypte řapíkatý celer. Celá kuřecí prsa vyjměte a natrhejte je vidličkou. Maso vraťte zpět do polévky, vmíchejte smetanu, prohřejte a přidejte špenát. Dosolte, dopepřete a podávejte zdobené petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Přidáte-li řapíkatý celer co nejpozději, změkne pouze z části a zůstane pěkně křupavý, akorát na skus.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč