Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2731 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 187 g
Tuky 220 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rebarbora v kombinaci s osvěžujícím vínem a výrazným kořením vyšle zmrzlinu na chuťovou oběžnou dráhu!

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

zmrzlina 1 l
Na omáčku
zázvor (čerstvý)
čerstvý, oloupaný a nasekaný
škořice
bazalka
na ozdobu

Postup

1

Asi čtyřcentimetrové kousky rebarbory posypte cukrem a nechte pod grilem asi pět minut zkaramelizovat.

2

Víno v kastrůlku zahřejte se zázvorem a skořicí a nalijte na opečenou rebarboru. Nechte asi půl hodiny odležet.

3

Podávejte s kopečky zmrzliny, posypané malými lístky bazalky.

Listy od barbarské řeky  Nájezdníci, kteří kdysi řádili v ruských stepích, říkali Volze Rha. Na úrodných březích se náramně dařilo rebarboře a pověst o ní nenechala římské labužníky v klidu. Řapíkaté listy pak pojmenovali Rha Barbarum, ‚listy od barbarské řeky Rha‘. Zkomolenina tohoto jména pak rebarboře zůstala v celé řadě jazyků.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...