Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2200 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 191 g
Tuky 103 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

olivový olej 3 PL
nasekaná
jemně nasekané
mrkev 1 ks
nastrouhaná
rajče 1 bal
konzervovaná
čočka 220 g
vývar hovězí 600 ml
sůl
pepř
strouhaný

Postup

1

V hrnci na polévku rozehřejte dvě lžíce másla a olivový olej, přidejte cibuli i slaninu a osmahněte do zlatova. Přihoďte nastrouhanou mrkev a celer a na vyšším plameni smažte dvě až tři minuty. Přilijte rajčata, přiveďte k varu a zhruba čtvrt hodiny vařte.

2

Mezitím propláchněte ve studené vodě čočku a sceďte ji. Vložte ji do hrnce, důkladně promíchejte s ostatními ingrediencemi a zalijte vývarem. Polévku osolte, opepřete a za občasného míchání vařte, dokud čočka nezměkna. (trvá to přibližně půl hodiny)

3

Těsně před koncem přidejte do hrnce zbývající lžíci másla a vmíchejte nastrouhaný parmazán. Podle potřeby dosolte a připepřete. Podávejte teplé.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 
Autor: kveta1