„Asijskou kuchyni miluju a tohle je způsob, jak si ji dopřát, kdykoli na ni dostanu chuť. Kari pasta a kokosové mléko mají v naší spíži stálé místo. Baví mě, jak rychle se dá uvařit skvělé jídlo plné výrazných chutí,“ říká finalistka MasterChef Česko 2015, naše šéfredaktorka Lucie Kubrová.
Suroviny
Postup
Na středním plameni ve velkém hrnci rozehřejte olej, přidejte česnek, zázvor a thajskou červenou kari pastu a opékejte asi 5 minut, ingredience se krásně rozvoní.
Přidejte kuřecí maso a za občasného míchání je opečte ze všech stran.
Vlijte kuřecí vývar, 250ml vody, rybí omáčku a kokosové mléko, promíchejte a přiveďte k varu. Dochuťte šťávou z limetky a podle chuti dosolte.
Připravte si servírovací misky, rozdělte do nich nudle, červenou cibuli a jarní cibulku, zalijte horkou polévkou a posypejte lístky koriandru a chilli papričkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Polévka je grunt! aneb recepty na polévky z celého světa(69 receptů)
- Pěkně zostra: 33 lahůdek pro milovníky chilli papriček(33 receptů)
- Pozdrav z Thajska, Indie i Srí Lanky: 40x kari(39 receptů)
- Nevíte, co k večeři? Na kari nepotřebujete vždycky recept, uvaříte ho i z toho, co dům dal(19 receptů)
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů)