Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekový králík
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1536 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 37 g
Tuky 136 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept jsme okoukali v ukrajinské kuchyni. Chutnal všem hned po prvních soustech. 

Suroviny

1 menší králík o váze asi 1,25 kg, naporcovaný
česnek 16 stroužků
malých, na tenké plátky
30%, lez nahradit crème fraîche
vývar kuřecí 300 ml
lze nahradit vodou
sůl vločková
rostlinný olej 2 PL
těstoviny
vařené nebo vařená rýže, pečivo či knedlík k podávání

Postup

1

Na dno kastrolu dejte máslo. Na něj položte naporcovaného králíka a posypte ho plátky česneku (plátky zhruba ze 2 stroužků si odložte na později).

2

Zakysanou smetanu smíchejte s vývarem či vodou a pořádně osolte. Směsí zalijte králíka a přiveďte k varu, pak zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 1,5 hodiny, až maso začne odpadávat od kostí (zbývá-li vám ke konci příliš mnoho tekutiny, odklopte).

3

Mezitím opečte odložený česnek na oleji do světle zlaté barvy (pozor, nesmí ztmavnout, zhořkl by). Pak ho vyjměte a osušte na papírových utěrkách.

4

Králíka podávejte se zvolenou přílohou, ale hlavně posypaného opečeným česnekem.

NĚCO NAVÍC
Králíka můžete také upéct v troubě při 180/160°C, volně zakrytého alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10