Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Klobása s pálenkou cachaça

Klobása s pálenkou cachaça

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob jako chuťovka

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1687 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 26 g
Tuky 120 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Brazílii se tenhle pokrm dělá z česnekové klobásy zvané linguiça, my jsme ji nahradili chorizem a výsledek je také skvělý. Pokrm se podává v barech v Riu a zapíjí se místním pivem. 

Suroviny

klobása
olivový olej 2 PL
nebo lépe pálenka cachaça
velká, na tenké plátky
česnek 4 stroužky
nakrájené na tenké plátky
pažitka 1 hrst
nasekaná
bageta
k podávání

Postup

1

Chorizo nakrájejte šikmo na plátky. V pánvi na oleji je opékejte pár minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vlijte alkohol a nechte 2 minuty vařit, přičemž seškrabte chutné připečeniny.

2

Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty, až se česnek rozvoní a cibule začne měknout, ale stále bude trochu křupavá. Vraťte do pánve chorizo a dobře promíchejte. Je-li směs příliš suchá, přilijte trošku vody.

NĚCO NAVÍC
Cachaça (čte se kašasa) je pálenka z třtinové šťávy. Je to nejoblíbenější tvrdý alkohol v Brazílii. Jinde ve světě se nejvíc používá do koktejlů, jako je například caipirinha. Zásadní rozdíl mezi cachaçou a rumem spočívá v tom, že rum se většinou dělá z melasy, která vzniká během vaření třtinové šťávy, aby se oddělilo co nejvíce cukru, kdežto na cachaçu se čerstvá třtinová šťáva nechá zkvasit a pak se z ní pálí výsledný produkt.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7