Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kořeněné jehněčí po marocku
Kořeněné jehněčí po marocku
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Kořeněné jehněčí po marocku

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1409 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 3 g
Tuky 126 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jehněčí kotletky jsou na grilování ideální, můžete ovšem sáhnout i po těch běžnějších, vepřových. A stačí jen pár minut – aby zůstaly uvnitř šťavnaté!

Suroviny

harissa 4 ČL
ostrá, pálivá pasta
olivový olej 1 PL
koriandr čerstvý hrst
čerstvého, nemusí být
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Naložte kotlety: harissu rozšlehejte s olejem, vložte do ní maso a čtvrt hodiny ho marinujte.

2

Rozpalte gril, kotlety osolte a opepřete. Dejte je na mřížku na plechu či pekáči a grilujte z každé strany asi čtyři minuty. Nechte minutku odpočinout a podávejte, případně posypané koriandrovými lístky. Skvělou přílohou je rýže nebo kuskus.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

12.05.2010 21:21
kvalitní recept na Harissa zde: http://www.kuchyne.cz/recepty/marocka-harissa-248.aspx Nekupujme chemii a udržujme čerstvý trend ;)
03.09.2007 16:16
Recept se nachází v č.10/05, str.31