Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem
Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2124 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 187 g
Tuky 104 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dozlatova upečené kuře s bramborami se svěžím zeleným doprovodem obstojí i jako rodinný sobotní oběd. 

Suroviny

med 2 PL
tekutý
hořčice hrubozrnná 2 PL
česnek 4 stroužky
drcený
kůra a šťáva
s kůží, rozdělená v kloubu napůl
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
malé v celku, větší pokrájené
olivový olej 2 PL
mražený hrášek 200 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. V misce prošlehejte med, hořčici, česnek, strouhanou citronovou kůru a vymačkanou šťávu. Promíchejte s kuřetem, osolte a opepřete. (Nyní můžete nechat pár hodin marinovat, ale není to nutné.)

2

Rozložte kuře kůží nahoru do pekáčku a kolem poskládejte brambory. Brambory pokapejte olejem a osolte je. Pečte 45 minut, až bude kuřecí kůžička zlatavá.

3

Potom přidejte špenát a hrášek a vložte zpět do trouby na 3–5 minut, aby špenát zavadl a hrášek se prohřál a ochutil šťávou. Ochutnejte, případně dosolte a podávejte. 

NĚCO NAVÍC
Nové brambory se v tomto receptu nemusíte bát použít syrové. Propečou se jedna báseň. V období, kdy nové nejsou k sehnání, radíme brambory pro jistotu nakrájet na menší kousky nebo lehce předvařit.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7