Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 89
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1778 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 335 g
Tuky 23 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud touhle pochoutkou pohostíte partu malých kamarádů, rovnou si dopředu nakopírujte recept pro ostatní maminky – uvidíte, že ho děti budou vyžadovat znovu a znovu. Mléčná rýže s čerstvým ovocem nesmí chybět v jídelníčku žádného malého gurmána. 

Suroviny

rýže 300 g
nejlépe carnaroli, vialone nano nebo basmati
mletá
ovoce 500 g
čerstvé - jahody, meruňky, třešně, švestky

Postup

1

Do kastrůlku nasypte rýži, zalijte ji mlékem a pomalu zahřívejte k bodu varu.

2

Přidejte moučkový cukr, mletou skořici a vše pomalu vařte, dokud není rýže hotová (trvá to 25–30 minut). Měla by mít konzistenci husté kaše; v případě potřeby ji můžete naředit mlékem.

3

Rýži podávejte v hlubokých miskách. Můžete ji ozdobit ovocem: důkladně ho omyjte, nakrájejte na kousky a případně ochuťte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

27.09.2009 13:12
Omluvte můj přihlouplý dotaz, jsem teprve kuchařka začátečník... Může se tento pokrm mrazit?? Mám to uvařené a už nemůžem (jsme na to jen dva). Díky za odpověď
03.09.2007 15:30
Recept se nachází v č.9/05, str.46