Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 21
Do 20 minut Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1950 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 443 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Květy sléze maurského jsou nádherná, ale choulostivá dekorace. Díky své jedinečné barvě se dají používat i sušené – krásně se vyjímají v rýži, bramborové kaši a krémových polévkách, například dýňové, ale užijete je i při pečení světlých druhů cukroví, jako jsou třeba sněhové pusinky. 

Suroviny

o pokojové teplotě
sůl špetka
1 hrst
sléz maurská sušené květy
krystalový cukr 225 g

Postup

1

K bílkům přidejte špetku soli a pak z nich ušlehejte pevný sníh.

2

V hmoždíři rozdrťte květy slézu s trochou hrubého cukru. Květy je možno třít i s lůžky, dodají pusinkám další dimenzi chuti.

3

Do sněhu za stálého šlehání zvolna přisypávejte krystalový cukr, a když se rozpustí, to samé proveďte s moučkovým cukrem. Nakonec ještě chvíli šlehejte. Pak přisypte prášek ze slézu a zlehka promíchejte. Troubu předehřejte na 120°C.

4

Sněhové těsto přesuňte do cukrářského sáčku a stříkejte jím na plech vyložený pečicím papírem pusinky. Potom je vložte do trouby, ztlumte ji na 90°C a nechte sušit podle velikosti pusinek 4 až 6 hodin.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12