Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nakládané ředkvičky narychlo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Na slenice o celkovém objemu cca 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 676 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 121 g
Tuky 12 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nakládané ředkvičky výborně vypadají i chutnají. Zkuste je třeba jako doplněk k prvnímu jarnímu grilování. 

Suroviny

Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem
ředkvičky 2 svazky
na tenká kolečka
mrkev 3 ks
na tenká kolečka
zelená, natenko
koriandr čerstvý hrst
čerstvý, nahrubo
Na nálev
vinný ocet bílý 125 ml
jablečný ocet 125 ml
sůl mořská 1 PL
Ředkvičky kvašené s koprem
česnek 4 stroužky
nahrubo
kopr ½ ČL
sušený nebo čerstvý
ředkvičky 2 svazek
vcelku
voda 500 ml
sůl mořská 1 PL
1 ks
list kapusty nebo zelí na přikrytí

Postup

1

Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem

  • Na nálev zahřejte v rendlíčku oba druhy octa, cukr a sůl k mírnému varu, aby se cukr a sůl rozpustily. Nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
  • Nachystejte veškerou zeleninu a koriandr, promíchejte. Dejte do čisté sklenice, zalijte nálevem, uzavřete, uložte do chladu a snězte během 2 týdnů. 
2

Ředkvičky kvašené s koprem

  • Na dno čisté sklenice dejte česnek a kopr, na ně vyskládejte ředkvičky. Ve vodě rozpusťte sůl, lákem vše zalijte. Je-li třeba, přidejte další roztok. Přikryjte kapustovým nebo zelným listem, popřípadě zatižte plastikovým sáčkem naplněným lákem. Navrchu nechte ve sklenici asi 1,5cm volného místa. Uzavřete.
  • Postavte do misky (lák může vytékat). Postavte do skříňky na 5–10 dní. Pak přemístěte do chladničky, až na 6 měsíců. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5