Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4225 kcal
Bílkoviny 544 g
Sacharidy 268 g
Tuky 84 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní jídlo, které můžete směle předložit návštěvě.

Suroviny

těstoviny 300 g
špagety nebo linguine
hrášek 200 g
zelený (cukrový)
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
rozdrcený
čerstvá
krevety 24 ks
velké, chlazené, vyloupané
rajčata cherry 12 ks
bazalka hrst
čerstvé lístky
salát hrst
zelené listy
sůl
pepř
Na zálivku
nebo žervé
šťáva a kůra
cukr 1 PL
krupicový (nejlépe přírodní)

Postup

1

Ingredience na zálivku smíchejte v misce a dochuťte solí a pepřem. Nechte stranou.

2

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Na poslední minutu vaření k nim přisypte hrášek (pokud máte tzv. cukrový v luscích, překrájejte je šikmo na menší kousky).

3

Mezitím rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi nebo woku olej, vsypte do něj česnek i chilli papričku a na nepříliš silném plameni je asi půl minuty smažte, aby se česnek krásně rozvoněl, ale nezhnědl. Vsypte krevety, zvyšte teplotu a smažte zhruba tři minuty, až krevety zrůžoví.

4

Přisypte rajčata a za občasného míchání asi tři minuty smažte. Těstoviny s hráškem sceďte a přisypte do pánve. Posypte lístky bazalky, natrhanými na menší kousky, osolte a opepřete.

5

Salátové listy přelijte limetkovou zálivkou a podávejte k těstovinám; na stůl můžete dát i čerstvou bagetu, jíž ,vyluxujete‘ z talířů zbylou lahodnou šťávu.

Jedna porce obsahuje cca: 1394 kJ, 32 g bílkovin, 42 g cukrů, 5 g tuku, 1 g nasycených mastných kyselin, 3 g vlák­niny, 2 g přidaného cukru, 0,9 g soli

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

02.09.2007 08:46
Recept se nachází v č.5/05, str.58