Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kuřecí maso s bramborami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1725 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 46 g
Tuky 92 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jde o obměnu klasického španělského kuřete s jablky a sušenými švestkami. Výsledkem je rychlovka, která neztrácí jemnost a šťavnatost!

Suroviny

velká, nakrájená na plátky
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
rozdrcený
kuřecí stehenní řízky 8 ks
pevná, červená, neoloupaná, zbavená jadřinců, nakrájená na plátky
sušené, omyté
petrželka hrst
sekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Velkou těžkou pánev postavte na oheň, vlijte do ní olej a vsypte cibuli. Osmahněte ji na vyšším plameni, asi po dvou minutách přisypte česnek.

2

Přidejte naklepané kuře a pár minut opékejte. Kousky často otáčejte, aby dostaly barvu ze všech stran. Přihoďte jablka a švestky, promíchejte, osolte a opepřete. Zalijte vínem a uveďte do varu.

3

Zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a mírně duste asi dvacet minut, dokud není maso křehké. Před podáváním ho posypte petrželkou. Dobrou přílohou jsou šťouchané brambory.

Variace: Švestky vyměňte za sušené meruňky a pokrm posypte piniovými oříšky či mandlemi. Nebo zkuste místo kuřete vepřové kotlety.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

03.09.2007 14:31
Recept se nachází v č.9/05, str.10
12.08.2006 15:40
Tak tento recept jsem nejdříve přehlédla - vrátila jsem se k danému číslu Apetitu až po několika měsících. Nicméně ještě že jsem se vrátila - tento recept je oblíbený nejen v mé domácnosti, ale i u maminky,babičky, sestry, tety - proste stal se v nasi rodine klasikou...!
22.02.2007 13:10
Tak já jdu tedy tenhle recept vyzkoušet a uvidím. až bude hotovo, tak to teprve zhodnotim