Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Apetit slaví 20 let: Vyberte nejkrásnější lednovou obálku všech dob a vyhrajte

Lednové titulky Apetitu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Časopis Apetit bude mít v květnu 20. narozeniny! Kulaté výročí je třeba oslavit, proto začínáme už teď. Celý rok vám budeme prostřednictvím tištěných vydání i na webu připomínat ikonické recepty, trendy a osobnosti, s nimiž jsme za 20 let spolupracovali. Navíc můžete každý měsíc hlasovat o nejkrásnější obálku za uplynulá léta. Tři hlasující, které vylosujeme, získají za odměnu kuchařku!

V roce 2004 v Česku žádný podobný časopis neexistoval a nebylo běžné, že by vám profesionálně vyvedené recepty přibalili k nákupu v supermarketu. Velkou sílu neměl ani internet, Mark Zuckerberg teprve rozjížděl Facebook a v zahraničí vznikaly první foodblogy. 

Do toho se najednou zjevil Apetit.  Jako první český časopis o jídle měl vlastní redakční kuchyni, kde se zkoušely recepty a kde se všechna jídla připravovala. Byl průkopnický, odvážný a hlavně srozumitelný. Dodával lidem kuráž.

Díky precizně popsaným receptům se lidé nebáli začít péct vlastní chleba nebo složitější dezert, věděli, kde nakoupit exotické suroviny a koření. Experimentovali a ochutnávali nová jídla nebo zkoušeli svoje oblíbená vylepšit. Apetit inspiroval, ale také mnoho věcí vysvětloval a zahrnoval čtenáře spoustou tipů a rad, které v kuchařkách tak často chyběly. Dodnes nám lidé píšou, jak moc pro ně Apetit zvlášť v prvních letech znamenal.

  • „Pamatuju si na budování opravdové redakční kuchyně, do které se chodili dívat kolegové z jiných časopisů ve vydavatelství, jimž musel k práci stačit počítač. Všichni se divili: Tady budete vařit a pak o tom psát? Do té doby bylo neslýchané, že by časopis o jídle disponoval vlastní kuchyní,“ vzpomíná Hana Michopulu, zakladatelka a první šéfredaktorka Apetitu.

Doba se změnila, Apetit zůstává. Na stáncích, v knihkupectvích, na webu i sociálních sítích. Snažíme se vámi být všude a se stejným nadšením a úsilím vám vždy být dobrým průvodcem a společníkem na vaší gastronomické cestě. 

Hlasujte o nejkrásnější lednovou obálku a vyhrajte kuchařku

Víme, že je mezi vámi mnoho „pamětníků“, kteří s námi věrně putují od úplných začátků. Pro ně bude naše hlasování o nejhezčí titulní stranu nostalgické. Musíme přiznat, že i pro nás je velmi zajímavé ohlédnout se zpět, jakou cestu jsme za posledních 20 let ušli.

Titulní stránky během uplynulých let často vzbuzovaly emoce, a vy máte možnost se k nim nyní také vyjádřit. Zavzpomínejte si s námi a zvolte každý měsíc tu nejkrásnější! Tři z vás každý měsíc za účast hlasování odměníme kuchařkou.

Lednové hlasování bylo ukončeno.

Výherci kuchařky:

  • Lucie Kukrálová
  • Veronika Lukešová
  • Antonín Hradílek
Skryt pre seznam

Související články

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč