Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit kapra, aby jídlo neprovázel bahenní zápach

Smažený kapr
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jak upravit kapří maso na voňavou a chutnou lahůdku?

  • Naporcovaného kapra naložte do mléka – nejméně na dvě hodiny, maximálně přes noc.
  • Pro fajnšmekry rybu naložte na pár hodin do bílého vína.
  • Kdo má rád chlapštější chutě, může kaprovi naopak dopřát několikahodinovou pivní lázeň.
  • Kapří maso zkuste krátce před obalením a následným smažením zakapat šťávou z citronu.
  • Porce ryby osušte, nasolte a nechte asi půl hodiny stát. Pak je teprve obalte a usmažte.
  • Zbyl vám smažený obalovaný kapr a druhý den na něj nemáte chuť ani prostor v menu? Naložte si na silvestra pečenáče ve skvělém nálevu. 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...