Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cizrna sušená nebo v plechovce?

cizrna
ZDROJ: Adam Bartoszewicz/Unsplash
sdílet:

Lámete si hlavu, zda je rozdíl mezi cizrnou sušenou nebo naloženou v plechovce? Pokud máte strach, že konzervovaná cizrna ztrácí úpravou cenné látky, můžete být klidní. <br>

Z hlediska chuti i výživové hodnoty se varianty neliší.

  • Cizrna z plechovky má obrovskou výhodu - můžete ji zpracovat okamžitě.
  • Sušená cizrna vás zase vyjde levněji, ale je potřeba ji minimálně 12 hodin máčet a doba vaření může dosáhnout až tří hodin.

Nechte se inspirovat a vyzkoušejte pikantní hummus nebo překvapte strávníky dušenou cizrnou s uzeným masem.

NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE

 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...