Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak správně zacházet s muffinovým těstem?

muffiny na plechu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Aby byly vaše muffiny opravdu dokonalé, chce to dodržet několik pravidel. Tady jsou naše osvědčené triky.

  • Důkladně promíchat, popřípadě prosít, je potřeba suché (sypké) přísady – obzvlášť mouku s kypřicím práškem nebo jedlou sodou, případně kakaem. Skvěle vám k tomu poslouží vidlička nebo lžíce.
  • I ,mokré‘ přísady vyžadují řádné smíchání, prošlehání metlou nebo našlehání šlehačem (záleží na receptu).
  • Jakmile však dojde na věc a mísíte suchou a mokrou směs, mělo by být míchání (ideální je na něj vařečka) spíš ledabylé – suché přísady by měly být tak tak navlhčené. Nějaký ten moučný žmolek se ve výsledku ztratí, ale přemíchané, nebo nedejbože přešlehané těsto prostě není ono.
  • Když těsto po nalití do formiček zbude, dopečte ho v libovolné pečicí nádobě, nebo jako druhou várku, až se formy uvolní – vyběhne i tak.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...