Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí filety bez kostí

filet ryby
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Chystáte se podávat ryby dětem? Chcete si doma připravit tatarák z lososa? Vykostěné chlazené filety věc podstatně usnadní.

 

Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, opravdu výborně to funguje u lososa. Má totiž velké kosti, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají. Jak na to? Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami. Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte po nožíku podobném tomu na obrázku. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu ostří a nehet na palci a vytáhněte.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...