Na sezonu cuket se vždy nesmírně těšíme! Čím větší úroda, tím lepší! V rukávu máme totiž celou řadu es - třeba italskou cuketovou polévku, topinkovou bombu a teď už i tuhle božskou nádivku podle receptu dědečka naší asistentky Kristýny. Je to zkrátka slaná buchta plná cukety - vláčná uvnitř a křupavá na povrchu. Můžete ji upéct k masu, dát si ji k salátu nebo ji jíst jen tak. V redakci zmizí vždy neuvěřitelnou rychlostí.
Na sezonu cuket se vždy nesmírně těšíme! Čím větší úroda, tím lepší! V rukávu máme totiž celou řadu es - třeba italskou cuketovou polévku, topinkovou bombu a teď už i tuhle božskou nádivku podle receptu dědečka naší asistentky Kristýny. Je to zkrátka slaná buchta plná cukety - vláčná uvnitř a křupavá na povrchu. Můžete ji upéct k masu, dát si ji k salátu nebo ji jíst jen tak. V redakci zmizí vždy neuvěřitelnou rychlostí.
Suroviny
cuketa
500
g
nastrouhané nahrubo a vymačkané
sýr
100
g
(ementál, čedar, parmazán), nastrouhaného nahrubo
šunka
200
g
nakrájené na kostičky
vejce
2
ks
česnek
3
prolisované
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
olej
2
PL
majoránka (drhnutá)
sušená, podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle chuti
na vymazání
mouka pšeničná hrubá
na vysypání zapékací misky