Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nepečený jahodový cheesecake
AD
Jahodový cheesecake
ZDROJ: Alena Hrbková
sdílet:

Nepečený jahodový cheesecake

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Dort o průměru 20 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8922 kcal
Bílkoviny 865 g
Sacharidy 459 g
Tuky 391 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co propůjčuje nepečenému jahodovému cheesecaku nebeskou nadýchanost a nečekanou svěžest? Šlehačka a bílý jogurt od Bohemilk Opočno! Tenhle jednoduchý dortík s křupavým sušenkovým korpusem a záplavou jahod budete chtít jíst celé léto.

Suroviny

Na korpus
sušenky 350 g
oblíbené sušenky (lotus, věnečky, derby, koka...)
sůl špetka
mleté
máslo 100 g
rozpuštěné
Na jahodovou redukci
jahody 400 g
odstopkovaných
škrob 1,5 PL
kukuřičný
Na náplň a dokončení
želatina 6 plátků
BOHEMILK OPOČNO
sýr 200 g
čerstvý smetanový
vanilkový extrakt 1 ČL
BOHEMILK OPOČNO

Postup

1

Připravte korpus: sušenky rozdrťte nebo rozmixujte najemno a smíchejte se solí a mandlemi. Vlijte máslo a dobře promíchejte.

2

Dno i boky dortové formy o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Směs na korpus vsypte do formy a pomocí skleničky od jogurtu rovnoměrně upěchujte na dno i k bokům formy. Formu s korpusem vložte do mrazáku a nechte alespoň 30 minut chladit.

3

Jahody vsypte do mixéru, přidejte cukr, citronovou šťávu a kukuřičný škrob a rozmixujte je na pyré. Směs přelijte do rendlíku a za občasného míchání zahřívejte na středním ohni, až směs přijde k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte, až se množství pyré zredukuje přibližně na polovinu. Přeceďte do mísy a nechte zcela vychladnout v lednici.

4

Plátky želatiny vložte do studené vody a nechte nabobtnat. Jogurt, smetanový sýr, krupicový cukr, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a polovinu jahodové redukce a prošlehejte dohladka.

5

2/3 smetany vyšlehejte dotuha. Želatinu vymačkejte a spolu se 3 lžícemi směsi zahřívejte v rendlíku na mírném ohni, až se rozpustí. Poté rozpuštěnou želatinu přidejte zpět do směsi a dobře promíchejte. Nakonec stěrkou zapracujte ušlehanou smetanu.

6

Hotovou náplň vlijte do připraveného korpusu, urovnejte stěrkou. Uložte do lednice nejméně na 8 hodin.

7

Jahodovou redukci znovu zahřejte, aby povolila, a rozetřete na dort. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha, naplňte jí zdobící sáček s řezanou špičkou a ozdobte jí povrch dortu. Šlehačku můžete dozdobit plátky jahod a mátou.


NĚCO NAVÍC
- Korpus můžete i zapéct v troubě předehřáté na 180 °C. Bude to trvat asi 10 minut. Poté nechte vychladnout a uložte do lednice.
- Cheesecake můžete připravit také jako efektní Skleničkové dezerty. Do skleniček střídavě vrstvěte nalámané sušenky, náplň a redukci. Pohár ozdobte jahodami.

TIP redakce
Bílý jogurt BOHEMILK OPOČNO vyrobený tradiční technologií zrání přímo v obale, z mléka z podhůří Orlických hor. Připraven je pouze z mléka a jogurtové kultury. Více informací na www.bohemilk.cz.

Opočenský jogurt
ZDROJ: BOHEMILK OPOČNO

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...