Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po...
I když to ženy měly v minulých stoletích velmi těžké, zvládly se zviditelnit v kuchařském umění. Považovalo se za prestižní, když kuchařku napsala žena. Mnohé kuchařky byly geniálními učitelkami, které předaly cenné zkušenosti ve svých...
Plněné papriky v rajčatové omáčce se pro mnohé z nás staly symbolem léta. Právě papriky a také rajčata v tu dobu dozrávají, jsou plné chuti a byla by škoda toho nevyužít. Proto si pojďme představit osvědčený recept na tuto...
Projeďte se s námi světoznámým závodem. Nemusíte šlapat na kole, stačí cestovat prstem po mapě a příborem po talíři při ochutnávání toho nejlepšího z regionů, kterými závodníci pojedou. Nenechte se zmást názvem závodu, podíváme se i do...
Karlovarský filmový festival je v plném proudu. Lidé do lázeňského města přijíždějí především za kulturou, avšak najdou se i tací, kteří návštěvu chtějí spojit s gastronomickým zážitkem. Kde načerpat tipy na nejlepší podniky? V Gastromapě...
Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo...