Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co přidat do mletého masa na burgery? Milovníci minimalismu, radujte se: Pro dokonalý výsledek stačí opravdu málo

Dvojitý burger
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Domácí burgery vlastní výroby bývají zpravidla velkou chloubou na zahradních party a grilovačkách. Základem úspěchu je dobré mleté maso, ve kterém se nachází asi pětinový podíl tuku. Ideální je hovězí přední, které po namletí zajistí burgerům šťavnatost a bohatou chuť. Jaké další suroviny jsou do masa na hamburgery potřeba?

Masu na burger stačí málo

  • Sůl a pepř. Maso je důležité dobře osolit. Pepř má nejvíc chuti, vůně a síly, když se umele těsně před tvarováním placek.
  • Cibule a česnek. Na jemno pokrájená cibule a utřený, prolisovaný nebo nasekaný česnek hrají v burgerech také svou důležitou roli. Burgeru dodají šťavnatost, švih a chuť. Pokud je nemáte, můžete použít sušený česnek či sušenou cibuli. 

Co dál přidat do masa?

U burgerů platí, že méně je více, takže se solí, pepřem, cibulí a česnekem už můžete mít bohatě vystaráno. Budete-li chtít dál chuť masa šperkovat, další možnosti jsou:

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

Oslavte konec školního roku! Dort od maminky je sázka na jistotu
  • Jak na to

Oslavte konec školního roku! Dort od maminky je sázka na jistotu

Maminky, také se vám stalo, že jste od svých dětí dostaly jasné zadání na domácí dort? Apetit vás nikdy nenechá ve ‚štychu‘, proto jsme pro vás v redakci připravili výběr těch nejlepších dětských dortů, kterými zaručeně zabodujete. ...