Vynikající rýži Calasparra už po staletí pěstují také ve španělském regionu Murcia. Můžete si ji dát nejen naslano, ale také nasladko. Jakmile mléčnou rýži z rýže Calasparra vyzkoušíte, nejspíš jí propadnete.
Suroviny
Postup
V rendlíku přiveďte k varu mléko se svitkem skořice a citronovou kůrou. Jakmile mléko dosáhne varu, vsypte do něj rýži a za stálého míchání vařte na mírném ohni 20 minut.
Pak vsypte cukr podle svého uvážení a chuti a vařte za stálého míchání dalších 8–10 minut. Podávejte zchladlé či vychlazené, podle chuti ozdobené mletou skořicí, popřípadě i čokoládovými hoblinami.
NĚCO NAVÍC
Recept pochází z webu družstva La Cooperativa del Campo ,Virgen de la Esperanza‘, kde ho sladí 250 g cukru a nezdobí čokoládou.
Recept i fotografie převzaty z Image Professionals.