Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

Bábovka s bílou čokoládou a sušenkami amaretti

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5822 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 604 g
Tuky 329 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do receptu použijte co nejkvalitnější bílou čokoládu. Pokud se spokojíte s náhražkami, bude výsledek méně chutný a příliš sladký. Důležitý je také výběr sušenek – ty bábovku krásně provoní a příjemně v ní křupou!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
rozpuštěná
máslo 185 g
rozpuštěné + trocha navíc na vymazání formy
mléko 310 ml
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
sušenky 160 g
mandlové sušenky amaretti – rozdrcené + 2 lžíce nahrubo rozdrcených navíc na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C.

2

Mouku, prášek do pečiva a cukr smíchejte v míse. V rendlíku rozpusťte čokoládu, máslo a mléko. Nechte zchladnout, přidejte vejce a vanilkový extrakt, směs vlijte do mísy se sypkými surovinami a promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.

3

Polovinu těsta vlijte do máslem vymazané bábovkové formy, posypte drcenými sušenkami a na ně vlijte zbylou polovinu těsta.

4

Formu s těstem vložte do předehřáté trouby a pečte 40–45 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

5

Bábovku dejte na mřížku a nechte 10 minut chladnout ve formě, potom ji opatrně vyklopte. Nechte vychladnout a posypte zbylými sušenkami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...