Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bageta s bylinkovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1681 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 73 g
Tuky 130 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen si představte tu lahodu – rozpečená bageta krásně křupe a sýr se lákavě roztéká. Připravte večer, snídejte ráno.

Suroviny

bageta 1 ks
máslo 120 g
a sůl
najemno
suché
petrželka 1 PL
nasekaná

Postup

1

Večer připravte bylinkové máslo: rozehřejte kousek másla a osmahněte na něm šalotku, přidejte lžíci vína a krátce povařte, osolte, nechte vychladnout a pak spojte se zbytkem másla a petrželkou a dejte vychladit do ledničky.

2

Ráno udělejte do předpečené bagety zářezy, do nich vložte plátky bylinkového másla a pečte v troubě podle návodu na obale.

3

Hotovou vytáhněte, do zářezů dejte kousky camembertu a plátky šunky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...